Blockkedjor.se

TRON (TRX)

Tron

Officiell webbplats: https://tron.network/

Tron är baserad i Singapore och såg dagens ljus år 2017 med Justin Sun som grundare. De har varit duktiga på marknadsföring och har tagit en rad beslut som fått dem att sticka ut och synas (Exempelvis ett partnerskap med Pornhub).

Ambitionen är att fokusera på media, så som strömmande video, men göra det på ett decentraliserat sätt. Man köpte upp BitTorrent-klienten för en stor summa pengar och ser framför sig att man får BTT (Bittorrent Token) för att dela med sig av innehåll, som man sedan kan spendera på annat mediainnehåll.

Man har stöd för smarta kontrakt, och har många gamblingsiter som använder sig av TRON. Man har även stöd för andra tokens ovanpå TRON, precis som Ethereum gjort med ERC-20.

Fördelar

  • Bra på marknadsföring - de hörs och syns.
  • De arbetar mot censur och är för att individer äger sin egen data.
  • Snabba transaktioner, de påstår sig hantera 2000 transaktioner i sekunden.

Nackdelar

  • Man får lätt en känsla av att projektet är något oseriöst, och har blivit beskyllt från att sno kod och plagiera whitepapers. De som använder valutan är också tveksamma branscher.
  • Inget stöd för anonyma/hemliga transaktioner.

Att köpa

De går att köpa BNB (Binance Coin) med kontokort på Binance och därefter köpa TRX för dessa. Alternativt köpa Ethereum på CoinBase, flytta dessa till Binance, och därefter byta ETH mot TRX (Tron).

Nuvarande pris (CoinGecko)